Cykelhjälm – En julklapp med omtanke

Som en aktivitet bortom havet har jag börjat cykla lite. Till en början använde jag min hybridcykel men nu har jag äntligen skaffat mig en racercykel att använda. Egentligen var det nu ett tag sedan för jag passade på att köpa min racercykel på rean i Oktober när cykling som sport börjar gå i ide.

Jag har inte hunnit använda min racercykel allt för mycket men något jag verkligen saknat är en bra cykelhjälm de få gånger jag var ute och cyklade. Jag har en gammal och ganska enkel cykelhjälm som verkligen borde bytas ut. Den är inte bara ful, den är direkt olämplig skulle jag tro och har inget av de skydd och funktioner som jag vill ha när jag tränar med cykeln.

Nu är det bara några månader bort innan cykelsäsongen börjar dra igång igen och därför är jag så glad att jag fick en riktigt bra cykelhjälm i julklapp av sambon. Hon har verkligen spetsat öronen för jag har nog bara nämnt det två gånger att jag verkligen måste ha en ny hjälm inför 2017.

Det komiska är att jag inte sagt mycket mer än så och ändå får jag en i mitt tycke väldigt bra hjälm som kommer fungera bra för så väl pendling som för träning. Hjälmen som jag fick var en Giro Trinity MIPS och är alltså en testvinnare och en riktigt bra hjälm för priset på 700-1000 kr.

Hjälmen ser lite sportig ut vilket passar mig bra. Där är bra med luftkanaler så jag kommer få en svalkande effekt av det med när jag tränar på sommaren. Det är givetvis inte den absolut bästa hjälmen kanske ur ett sportsynpunkt men för mig tror jag den kommer fungera extremt bra.

Efter att ha jämfört med andra cykelhjälmar som passar bra för racing så känns detta som den perfekta julklappen och en modell jag förmodligen själv hade starkt övervägt att köpa. Givetvis vill man skydda huvudet men det känns inte som att de dyrare hjälmarna gör det bättre utan det är snarare bättre komfort med fler ventilationshål och lättare vikt.