Karlskrona och Blekinges skärgård

Svenska kusten är verkligen fantastik och denna sommar fick jag chansen att besöka Karlskrona vilket verkligen är en diamant värd att besöka. Hela Trossö består i princip av Karlskronas centrum med härliga gågator, parker, shoppingvaruhus, restauranger, barer, museum och allt det där man förväntar sig av en sommarstad.

Blekinges skärgård som ligger utanför gör att Karlskrona blir ett centrum för många. De som seglar förbi kan inte motstå att stanna till för dagen eller så och många i Blekinge utgår från Karlskronas närhet.

Karlskrona sträcker sig över flera öar och även om där är bro mellan de närmsta och största så finns det även andra intressanta platser att besöka. Färjan ut till Aspö är ett sådant exempel som man bör ta när man ändå är på plats och den närliggande ön Stumholmen är hem åt Marinmuseet och en hel del annat intressant. Skapa man besöka Karlskrona och samtidigt njuta av sin vistelse så bör man ta minst 2 dagar och varför då inte passa på att övernatta på ett trevligt hotell?

Karlskrona har en hel del hotell att välja mellan så det bör inte vara några problem att hitta ett som passar dina önskemål. Ett smart sätt kan vara att bege sig in på en reseguide som har information om hotell i Karlskrona så du kan få en bra uppfattning om var hotellen ligger i förhållande till vad där finns att göra.

Nu är inte Karlskrona så pass stort om vi fokuserar på Trossö då allt egentligen är inom gångavstånd där och då spelar det kanske heller ingen större roll var hotellet ligger. Men att slippa gå ett par kilometer om man vill passa på att t.ex. njuta av Karlskronas nattliv kan ju vara välkommet.

Ett hotellrum i Karlskrona ligger runt 700 kronor och uppåt under sommarmånaderna och det är möjligt att hitta något billigare om man har tur och springer på en kampanj. Sen finns det lyxigare hotell och lyxigare rum att välja mellan och då sticker priserna iväg, men det är samma sak oavsett var man reser.