Segla till Lysekil och övernatta på hotell

Varje sommar reser tiotusentals svenskar till Lysekil och Bohusläns skärgård. Det är en av de bästa platserna att uppleva västkusten på och lämpar sig ypperligt för segling. Utöver Lysekil finns här flera andra trevliga kuststäder att besöka och docka till vid.

Precis som vi nämnde i vårt föregående inlägg så kan det vara svårt att segla från Stockholmstrakten till västkusten på kort tid. Det går att åstadkomma snabbt om ens största fokus är det, men det blir ingen behaglig och underhållande segling. Om man dock redan befinner sig på västkusten eller även vid Skåne och Blekinges skärgård så kan man ta sig upp till Lysekil och Bohusläns skärgård.

Lysekil är en gammal fiskeby som växte fram på 1500-talet när sillfisket tog sin fart. Orten växte sedan under de kommande århundraden men redan på 1800-talet började Lysekil bli en populär badort och turistort.

Idag finns här flera hotell som årligen tar emot en mängd resenärer och turister. Även om trycket är högst på sommaren är Lysekil ett attraktivt resmål hela året med härliga spa-hotell att koppla av en weekend på eller för företag att hålla konferenser på.

Om du seglar till Västkusten och Lysekil så är det ingen dum idé att checka in på ett av ortens hotell för en natt eller två för att få lite land som omväxling. Att vandra i Gamlestan i Lysekil ger en härlig återblick hur känslan varit när orten fortfaran var ung. Lysekil är även ett populärt ställe för att fiska krabbor, så har du barn med dig är det ett perfekt sätt att ta det lugnt en eftermiddag.

Havets hus är också en självklar sevärdhet att besöka i Lysekil där på nära håll kan se vilka fiskar som finns i vattnet utanför Lysekil. Ett lärorikt och intressant besök som fungerar för både vuxna och barn.

Strandflickornas Havshotell är ett av hotellen som är väldigt populära i Lysekil. Inredningen och designen har nästan mer en känsla av sommarhus än hotell över sig. Hotellet ligger precis intill havet och här har du möjlighet att dels ta ett dopp i havet om så önskar, men även ta del av deras spa-anläggning med helglasad vägg ut mot havet, SPA-bad med 40 grader varmt vatten och massagebehandling.

Passa på att boka hotell i Lysekil i god tid så du är säker på att det inte blir fullbokat innan du ska dit. Under sommarhalvåret är det ett högt tryck på turismen och inte säkert att det finns några lediga rum i ett senare skede. På hemsidan hotelllysekil.nu får du hjälp med just detta och kan även planera din resa och vilka platser du vill besöka medan du är i Lysekil.