Segling på västkusten

Nu är det Juli och semestern har slagit vid på allvar. Arbetsplatserna är nästan tomma i den mån det går och svenskarna beger sig av till att göra det som passar dem bäst under sin lediga tid.

Fotbolls-VM tar säkert upp kvällstimmarna för många nu när slutspelet är i fullgång men det att bege sig iväg till havs och segla i det någorlunda lugna väder som ligger över Sverige just nu är en fröjd och njutning som knappt fotbolls-VM kan mäta sig med.

Den svenska västkusten är ett av Sveriges bästa seglingsvatten med nära till populära destinationer i Bohusläns skärgård som t.ex. Lysekil, Kungshamn, Strömstad m.m.

Det är även ett perfekt läge att kunna bege sig mot både Norge och Danmark och få ut det bästa av vad två av våra grannländer har att erbjuda.

Om man tänkt utgå från Nynäshamn så tar det givetvis tid att runda Skåne och bege sig igenom Öresund upp mot Kattegatt. Det krävs nästan att man är villig att segla under hela sin semester om man inte ska stressa eller räkna med tur med vädret. Men och andra sidan kanske du hinner med Gotland, Öland och Blekinges skärgård på vägen.

Ett tips är att om du ha t.ex. 3 veckors semester så beger du dig iväg med avsikten att njuta av din segling och stanna till och se platser du inte annars hade besökt. Det får helt enkelt ta den tid det tar och när du sedan närmar dig 10 dygn så vänder du skutan och beger dig hemåt igen.